tiistai 9. joulukuuta 2014

Rösti aus Korpilahti

Röstistä hullaantuneena päätin, että kokeilen tehdä itse sitä täällä Suomessa. Netistä löytyi useita ohjeita erilaisiin rösteihin, joista sitten muokkasin ihan oman version. Rösti, jonka Sveitsissä söin oli Rösti Oberlandais (siinä oli siis perunaa ja kinkkusuikaletta, päällä kananmuna) ja tuo pussirösti oli Berniläinen Rösti eli perunaa ja pekonia.

Minun versiooni tuli (2 annosta)

6 perunaa, aika pieniä
140g pekonia(säästä kaksi siivua "koristelua" varten)
150g kinkkusuikaleita
1/5 isohkosta sipulista
75g emmental juustoa
2 kananmunaa

Ensin keitin perunat kuorineen ja sillä aikaa ruskistin pannulla pekonit, sipulit ja kinkkusuikaleet. Kun perunat olivat kypsiä, annoin niiden jäähtyä hetken niin ne on helpompi käsitellä eli raastaa raastinraudan "isommalla" puolella.
Perunat lisätään lihojen juokkoon, sekoitetaan sekaan juustoa ja paistetaan pannulla kunnes alkaa ruskistua. Muotoile seoksesta "kakku". Liu-uta kakku lautaselle ja käännä se sen avulla takaisin pannulle toisinpäin ja paista vielä, jotta toinenkin puoli ruskistuu. Lisää halutessasi juustoa pintakuorrutukseksi.
Koristeeksi paistoin kananmuna ja pekonisiivun(olisi pitänyt paistaa useampi!). Tästä tuli kyllä oikeastaan jopa parempi kuin siitä pussiröstistä :)


Ei kovin kaunis, mutta maukas!


Ja tässä olisi nyt niitä kuvia talosta. Makuuhuoneesta ei ole kuvia, koska siellä on kaikkein suurin kaaos vielä. Ja nämäkin kuvat ovat aika sumeita syystä, että puhelimella kuvattuja panoramatoiminnolla. Koittakaa kestää :)

Olohuone, vasemmalla näkyy makuuhuoneen ovi

Keittiö makuuhuoneen ovelta kuvattuna :)

Sauna ennen käsittelyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti