lauantai 6. joulukuuta 2014

Pala Sveitsiä Korpilahdella

Sveitsistä piti tottakai niitä tuliaisia tuoda :)
Ravintolassa, jossa kävimme syömässä oli niin hyvää röstiä, että innostuin ostamaan sitä paikallisesta kaupasta myös kotiinviemiseksi. 

Berner Röstin pääraaka-aineet oli peruna ja pekoni

Luulisi, että saksankielen taito olisi vielä jossain syvällä pääkopan uumenissa tallella, kun sitä aikoinaan jopa viisi vuotta tuli opiskeltua(sekä kirjoitettua yo:ssa), mutta hyvin se on sieltä hävinnyt.
Noh, pääpiirteittäin ymmärsin ohjeesta, että pannulle vaan ja 12-15min paistetaan. Alkuunsa rösti näytti pannulla kovin höttöiseltä ja vaalealta verrattuna siihen, mitä ravintolasta sai. Koostumusta parantaakseni kippasin pannulle sitten myös 150g emmental juustoa.



Juuston lisääminen oli selvästi hyvä päätös, koostumus parani huomattavasti ja muuttui lähemmäs ravintolan annosta. Väri vain jäi edelleen huomattavan vaaleaksi. Siitä huolimatta annokset lautasille ja syömään. Epämääräisestä ulkonäöstään huolimatta maku oli mitä mainioin :) Terveisiä Sveitsiin matkaaville blogin seuraajille, että jos matkalaukkuun mahtuu niin tätä saa tuoda mulle tullessa. :)







Taloa on saatu pikkuhiljaa sisustettua omanlaiseksemme, laatikoita tosin on edelleen nurkissa pyörimässä ja mm. kolme jätesäkillistä vaatteita odottaa kaappiin purkamista. Kuulemma kaikki minun, vaikka eihän minulla voi noin paljoa olla vaatteita, koska koskaan ei ole mitään päälle laitettavaa..

Tänään täällä vietetään itsenäisyyspäivää ja tarkoituksena tänään lämmittää saunakin ensimmäisen kerran. Asiaan kuuluvasti on myös ostettu ikkunalaudalle itsenäisyyspäivä kynttilät :)
Olenkin hyvin ahkerasti viritellyn talon niin sisältä kuin ulkoa täyteen erilaisia kynttilöitä ja lyhtyjä.
Toivottavasti tänään jaksaisi ahkeroida niin, että saisi niitä kokonaiskuvia talosta piakkoin esille.


aamuntunnelmia, fleeceponchon helman mutkaan on hyvä pienen koiran kääriytyä. 

2 kommenttia:

  1. Hei, olipas kiva kun testasit ja jaoit kokemuksen! :D Mulla onkin tuolla jemmassa yksi odottelemassa, täytyy jokupäivä kokeilla jos kerta toimi ihan hyvin. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, maku oli kyllä hyvä vaikka vähän epäilyttävältä näytti :D

    VastaaPoista