lauantai 15. marraskuuta 2014

Destination unknown 1

Sain ystäviltä synttärilahjana matkan alunperin tuntemattomaan kohteeseen. Sain pelkästään määräyksen varata tietty ajanjakso vapaaksi ja viikkoa ennen sain lentolaukun ja pakkausohjeet

saamani pakkausohjeet..

Vihjeiden (virheellisesti tulkittujen..) perusteella luulin olevamme matkalla Tallinnaan ja en ottanut todesta nesterajoitusta.  Helsinki-vantaan parkkihallissa viskelin paniikissa ylimääräisiä purnukoita auton takakonttiin  ja yritin epätoivoisesti miettiä mihin ihmeeseen minua ollaan viemässä.
hississä hieman jo jännitti
Matkalippua en saanut avata, mutta portilla luulin vihdoin selvittäneeni matkan määränpään kun näytössä komeili "Amsterdam".
Miten väärässä olinkaan...

Amsterdamissa pikaisesti vessaan ja savukeostoksille, koska "on kiire junaan jolla päästään hotellille". Kaupassa valitettavasti yrmeä taxfree myyjä paljasti suunnitelman loppuosion jankkaamalla kovaan ääneen että "you pay the green prizes  if you are going to Zürich" jolloin tajusin ettei tässä minnekään hotellille olla menossa vaan Sveitsiin muuttaneiden kavereiden luokse.
Ei muuta kuin uudestaan koneeseen ja tunnin päästä oltiinkin taas eri maassa. 1,5 tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme pieneen, mutta ihastuttavaan asuntoon Biglenin kylään. Unta kuuppaan ja uutta päivää kohti!


Lauantai alkoi aurinkoisena ja suuntasimme kaupoille Berniin sekä tarkastamaan suomaiset joulumarkkinat. Nähtävää oli aivan valtavasti ja päätteeksi käytiin syömässäkin hurjan hyvää ruokaa.



Bernissä näkyi tosi paljon koiria ja tämmöisen tavan voisi hyvin ottaa käyttöön myös suomalaisissa kaupungeissa!

Löysin "lankakaupan" myös täältä!
Ja vain yhden kerän ostin!


fondueta alkupalaksi ja pääruokana rösti oberlandais(perunaa, kinkkua, juustoa sekä paistettu kananmuna)

harjakoira? ;)

Tuliaisiakin ostin jo kassillisen ja paljon jäi kuvia ottamatta, vaikka nähtävää olisi ollut(mm. Aivan älytön suklaamyymälä!)
En ilmeisesti ole ihan niin turisti kuin joskus olin :D

Huomenna toivottavasti kivan kelin turvin reippaillaan ulkona ja illasta katsomaan salibandya :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti