sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Esittely ja ensimmäinen puukuorma

Ystävän äidin pyynnöstä yritän saada kirjoitettua tästä uudesta operaatiosta.
Osa saattaa muistaa, että tämän blogin alkuperäinen tarkoitus oli raportoida omakotitaloasumisen kokeilustani, kun olin talovahtina kavereilla Vaajakoskella. Noh, nyt on tullut aika muuttaa ihan oikeasti omakotitaloon omina tavaroineni.

Projektiin osallistun siis minä, avomieheni sekä ihanaiset lemmikkimme. Mies on asunut ennen kotoa muuttamistaan vanhassa omakotitalossa, mutta minähän olen melkolailla kaupunkilainen ollut aina. Poislukien nuoruuden kesät maalla.
Kohde sijaitsee Korpilahdella Tikkala/Ylä-muuratjärven kylällä. Se on 59 rakennettu rintamamiestalo, jonne muutamme nyt siis vuokralle. Oman kerrostalokaksioni laitan vuokralle.
Muuttamaan pääsemme jo marraskuun lopulla, tavoitteena katsoa Tuntematon Sotilas uudessa kodissa. Olemme pikkuhiljaa kantaneet sinne jo osan tavaroista mm. suurimmanosan astioista.

Olemme jo päässeet kokemaan ensimmäiset lumityöt sekä ensimmäinen puukuorma on tilattu ja kannettu puuliiteriin. Motillinen puita näytti ensin suorastaan valtavalta, mutta liiteriin kannettuna yllättävän pieneltä. Näitä tarvinnee mooooonta lisää, varsinkin jos talvesta tulee kylmä.

Paljon on suunnitelmia sisustuksen suhteen. Saamme nimittäin maalata seiniä yms mikäli tahdomme. Suunnitelmissa ainakin kunnostaa saunan lauteet ja seinät vähän kirkkaammiksi. Kesällä sitten aidata piha, jotta pikkuräksyt pääsee pihalle ilman hihnaa. Ulkoa tosin löytyy valmiiksi jo juoksutusvaijeri ja siihen kiinnike, mutta miten kauan luulette prinsessa-Kertun viihtyvän siinä yksin? :D
Kuvia on tulossa kunhan saan aikaiseksi ottaa joskus muunkin kameran kuin puhelimen talolle mukaan :)

Astu sisään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti